O nama

POZLATA DIMITRIJEVIĆ – tradicija duga preko 90 godina

Umetnička pozlatarska radionica Dimitrijević iz Beograda, sa tradicijom dugom više od 90 godina, u svoju delatnost uvela je JESTIVO ZLATO I SREBRO. U pitanju je 23k zlato i srebro namenjeno kao dodatak hrani i piću i to u vidu listića – usitnjenih (“pahuljice”), slobodnih (za profesionalce) i “transfer” (lakoprenosivi).

Autentičan brend su ČOKANJI SA ZLATOM, prepoznati kao spoj tradicije i modernog vremena, a koji su osmišljeni pre svega kao idealan i jedinstven poklon za posebne prilike.

Studio za pozlatarstvo Dimitrijević je zaštitio pomenuti vid korišćenja zlata u ishrani na ovim prostorima u Zavodu za intelektualnu svojinu u Beogradu i na taj način je jedini ovlašćeni distributer ovakvih proizvoda koji se nabavljaju iz zapadne Evrope. Jestivo zlato je u ishrani odobreno od strane EU i SAD, a u skladu sa zakonskom regulativom kao dodatak hrani (zavedeno pod šifrom E175 i regulisano Pravilnikom o aditivima), što je i dokaz da se može konzumirati bez ikakvih štetnih posledica.

Posebno mesto distribucije zauzima ZLATO I SREBRO U KOZMETICI, namenjem profesionalnim kozmetičkim salonima. Najčešće se u ovom sektoru primenjuje zlato od 24k i najčistije srebro, u vidu listića (transfer ili slobodni), ali i u obliku pahuljica.

 

Dostupnost zlata u malim količinama je napokon realnost jer zlato može biti istanjeno do mikronske debljine najsavremenijom tehnologijom, te je zbog toga i postala finansijski pristupačna.

Više o Umetničkoj pozlatarskoj radionici Dimitrijević, njenoj istoriji, sadašnjim delovanjem i referencama, saznajte putem sajta pozlata.com